ROSTED CARROT HUMMUS
ROSTED CARROT HUMMUS 🌱🌸
Humusy mám velmi v oblibě, a ne jen jako dip, ale i jako pomazánku nebo náplň do tortil.
Tento je z pečené mrkve a je to podzimní recept, jako víno ☺️
Jak na to?
Připravte si:
1 hrnek předvařené cizrny
3 větší mrkve (Předem upečené v troubě do měkka. Pouze na olivovém oleji)
1 snítku čerstvého koriandru
2 stroužky česneku
1 lžičku citronové šťávy
2 kapky sriracha chilli omáčky
Sůl, pepř, olivový olej, pekanové ořechy na ozdobu
Cizrnu a nakrájenou upečenou mrkev rozmixujeme na kaši - záleží na vás, jak jemnou máte rádi.
Já vždy mixuju půlku na jemno a půlku na hrubo, aby byly v humusu i menší kousky.
Do rozmixované směsi vmícháme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, šťávu z citronu, srirachu a dochutíme solí a pepřem.
Pokud je směs velmi suchá, můžete přidat trochu olivového oleje tak, aby humus byl jemný, kašovitý a držel pohromadě.
Ozdobíme nasekanými pekanovými ořechy a koriandrem. 💚