ROSTED CARROT HUMMUS

 

 

 

 

ROSTED CARROT HUMMUS 🌱🌸

 

Humusy mám velmi v oblibě, a ne jen jako dip, ale i jako pomazánku nebo náplň do tortil.

Tento je z pečené mrkve a je to podzimní recept, jako víno ☺️

 

Jak na to?

 

Připravte si:

 

1 hrnek předvařené cizrny

3 větší mrkve (Předem upečené v troubě do měkka. Pouze na olivovém oleji)

1 snítku čerstvého koriandru

2 stroužky česneku

1 lžičku citronové šťávy

2 kapky sriracha chilli omáčky

Sůl, pepř, olivový olej, pekanové ořechy na ozdobu

 

Cizrnu a nakrájenou upečenou mrkev rozmixujeme na kaši - záleží na vás, jak jemnou máte rádi.

Já vždy mixuju půlku na jemno a půlku na hrubo, aby byly v humusu i menší kousky.

 

Do rozmixované směsi vmícháme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, šťávu z citronu, srirachu a dochutíme solí a pepřem.

 

Pokud je směs velmi suchá, můžete přidat trochu olivového oleje tak, aby humus byl jemný, kašovitý a držel pohromadě.

Ozdobíme nasekanými pekanovými ořechy a koriandrem. 💚