RED LENTIL SOUP

RED LENTIL SOUP 🌱🌸

 

Výborná polévka na zahřátí, protože ač je dnes 1. dubna, napadlo u nás 30 cm nového sněhu. Asi nějaký aprílový vtípek, nebo co.

 

Každopádně červená čočka je výborným zdrojem rostlinného proteinu a vlákniny. Nemusí se přes noc namáčet a je lépe stravitelná, než její příbuzná. Já jsem si ji ale předem namočila, protože jsem vařila více jídel, takže pak byla hotová raz, dva.

 

 

Ingredience:

2 hrnky červené čočky

3 mrkve - opět jsem použila všechny barvičky

1 kostku do polévky pro dochucení, napr.: Alnatura

Sůl, pepř, špetku čerstvého koriandru na ozdobu.

 

Čočku a nakrájenou mrkev dáme do hrnce a povaříme. Vaříme asi 15 min, než mrkev změkne a poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme bujón a dochutíme 💕