THAI PHO BO

THAI PHŌ BO 🌸🌱

 

Tato polévka se vaří až 6 hodin, ale ta chuť pak opravdu stojí za to...

 

 

Na vývar budete potřebovat:

2 velké cibule

1 čerstvý áazvor (asi 10 cm velký)

2 libové hovězí steaky o velikosti dlaně

1-2 hovezí kosti na polévku

1 svazek zelene petrželky

1 svazek čerstvého koriandru

8 kuliček nového koření

2 hvězdičky anýzu

3 hřebíčky

1 lzička soli

 

Všechny suroviny dáme do velkého hrnce (cibuli a zázvor předem oloupeme 😜) a podlejeme asi 2,5l vody. Vaříme 5-6 hodin na mírném ohni.

Kontrolujeme steaky a vytáhneme je, když budou pěkně měkké. Necháme zchladnout a schovame do lednicky. Zbytek stále vaříme, občas promícháváme.

Po uvaření necháme vývar zchladnout a dame přes noc do lednice. Druhý den pak odstraníme z vyvaru přebytečný tuk, který se mezitím usadil na povrchu.

 

K servírování polévky:

Uvaříme si rýžové nudle, dle návodu.

Uvařené nudle dáme do polévkové misky, zalejeme horkým vývarem, přidáme nakrajené steaky, ozdobíme čerstvým koriandrem, petruškou, jarní cibulkou, pažitkou a případně osmaženou cibulkou (která zůstala na pánvičce 😂🙄🙈), špetkou chilli a zakápneme limetkou.

 

 

TIP:

Pokud cibuli a zázvor dáte předem upéct do trouby, získají ještě lepší, sladší a výraznější chuť. Dejte je tam ještě neoloupané asi na 20 min při teplotě 200°C. Poté sloupněte vrchní části a přidejte do hrnce s ostaními ingrediencemi, které se už vaří.