THAI PHO BO
THAI PHŌ BO 🌸🌱
Tato polévka se vaří až 6 hodin, ale ta chuť pak opravdu stojí za to...
Na vývar budete potřebovat:
2 velké cibule
1 čerstvý áazvor (asi 10 cm velký)
2 libové hovězí steaky o velikosti dlaně
1-2 hovezí kosti na polévku
1 svazek zelene petrželky
1 svazek čerstvého koriandru
8 kuliček nového koření
2 hvězdičky anýzu
3 hřebíčky
1 lzička soli
Všechny suroviny dáme do velkého hrnce (cibuli a zázvor předem oloupeme 😜) a podlejeme asi 2,5l vody. Vaříme 5-6 hodin na mírném ohni.
Kontrolujeme steaky a vytáhneme je, když budou pěkně měkké. Necháme zchladnout a schovame do lednicky. Zbytek stále vaříme, občas promícháváme.
Po uvaření necháme vývar zchladnout a dame přes noc do lednice. Druhý den pak odstraníme z vyvaru přebytečný tuk, který se mezitím usadil na povrchu.
K servírování polévky:
Uvaříme si rýžové nudle, dle návodu.
Uvařené nudle dáme do polévkové misky, zalejeme horkým vývarem, přidáme nakrajené steaky, ozdobíme čerstvým koriandrem, petruškou, jarní cibulkou, pažitkou a případně osmaženou cibulkou (která zůstala na pánvičce 😂🙄🙈), špetkou chilli a zakápneme limetkou.
TIP:
Pokud cibuli a zázvor dáte předem upéct do trouby, získají ještě lepší, sladší a výraznější chuť. Dejte je tam ještě neoloupané asi na 20 min při teplotě 200°C. Poté sloupněte vrchní části a přidejte do hrnce s ostaními ingrediencemi, které se už vaří.