KALE SALAD

 

 

 

KALE SALAD 🌸

 

Tento výborný salát jsem poprvé ochutnala tady v USA, ale recept přivezla kamarádka z Anglie, takže procestoval polovinu světa, než se ke mě dostal a následně i k vám. Malinko jsem jej upravila a včera poprvé vyzkoušela udělat sama. A je výborný. Ani jsem nečekala, že až tak :).

 

Kadeřávek, kejl, kel nebo kadeřavá kapusta v poslední době zažívá obrovský boom. Z listové zeleniny je nejbohatší na vitamíny a minerály. Dokonce obsahuje více železa, než hovětí steak. Kdo drží dietu, ideální pomocník.

 

Ingredience:

1 velká oranžová mrkev

2 fialové mrkve

1 žlutá mrkev

1 větší červené jablko Red delicious

1 kadeřavá kapusta

 

La Chevre dresing (recept zde)

 

Postup:

 

Nastrohané jablko dáme do větší mísy, vymačkáme z něj šťávu, kterou pak přidáme k dresinku. Nastrouháme si všechny mrkve a přidáme do mísy k jablku.

 

V menší misce si smícháme šťávu z jablka s La Chevre dresinkem, uděláme zálivku a vmícháme k nastrohaným ingrediencím.

 

Do této směsi natrháme lístky kadeřávku a pořádně promícháme/ promačkáme rukama, aby se suroviny spojily a kadeřávek trochu změknul.

 

Dáme vychladit do ledničky a podáváme k masu, sýrům nebo i jen tak samostatně.

 

Pokud nemáte k dispozici barevné mrkve, použijte klidně klasické, na chuti to neubere, jen bude salát méně barevný.