dezerty

MRKVÁNKY




LIME CHEESECAKE




Téměř zdravý dezert z červstvě nastrohané mrkve....

CHOCOLATE RAW CAKE




První a poslední RAW recept...

AVOCADO & CHOCOLATE NICE CREAM




Když chcete být nice, měli byste si dávat nice cream... Co to je? Dá se říci, že zmrzlina, ale vegan...

Využijte protein i v kuchyni, respektive při pečení... Bude vám chutnat a nebudete mít výčitky :)

PROTEIN COOKIE




Klasický americký recept trochu jinak...

BANANA BREAD




Zralé banány už vyhazovat  nemusíte, upečte je!

EASTER CAKE




Mazaný mazanec na Velikonoční svátky...

AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE



Ingredience:


Na korpus:

200 g jemných ovesných vloček

2 vejce

2 lžíce javorového sirupu

1 lžíce holandského kakaa

2 lžíce vody

JABLEČNÝ ŠTRŮDL



Ingredience:


150 g namletých ovesných vloček

250 g nízkotučného tvarohu

50 ml vody

2 lžičky medu nebo Zero sirupu

2 lžičky skořice

4 nastrouhaná jablka

50 g mletých ořechů nebo mandlí

Postup:


Všechny suroviny na korpus smícháme a vytvoříme těsto, které rozprostřeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Těsto pořádně utlačíme i na hrany formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 15 minut.


Mezitím připravíme náplň: opět všechny suroviny smícháme a rozmixujeme.


Vytáhneme z trouby korpus a rovnoměrně jej potřeme náplní. Cheesecake pak dáme do lednice a necháme ztuhnout (asi 4 hodiny).




Postup:


Smícháme namleté ovesné vločky, tvaroh, vodu, med a vytvoříme tuhé těsto. Těsto rozložíme na pečící papír nebo silikonovou podložku , asi  1,5 cm hrubou vrstvu.

Nastrohaná jablka vymačkáme, rozložíme na těsto, posypeme skořící a štrůdl pomocí  podložky sbalíme.

Těsto je docela lepkavé, bude se pracovat lépe s namočenými prsty. Pečeme zhruba 40 min na 180 stupňů.




Ingredience:


Náplň:

2 větší avokáda

3 lžíce javorového sirupu

3 lžíce vody

1 lžíce limetkové šťávy

3 lžíce kokosového oleje

1 lžíce mandlového másla

špetka soli