Téměř zdravý dezert z červstvě nastrohané mrkve....
První a poslední RAW recept...
Když chcete být nice, měli byste si dávat nice cream... Co to je? Dá se říci, že zmrzlina, ale vegan...
AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE
Ingredience:
Na korpus:
200 g jemných ovesných vloček
2 vejce
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce holandského kakaa
2 lžíce vody
JABLEČNÝ ŠTRŮDL
Ingredience:
150 g namletých ovesných vloček
250 g nízkotučného tvarohu
50 ml vody
2 lžičky medu nebo Zero sirupu
2 lžičky skořice
4 nastrouhaná jablka
50 g mletých ořechů nebo mandlí
Postup:
Všechny suroviny na korpus smícháme a vytvoříme těsto, které rozprostřeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Těsto pořádně utlačíme i na hrany formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 15 minut.
Mezitím připravíme náplň: opět všechny suroviny smícháme a rozmixujeme.
Vytáhneme z trouby korpus a rovnoměrně jej potřeme náplní. Cheesecake pak dáme do lednice a necháme ztuhnout (asi 4 hodiny).
Postup:
Smícháme namleté ovesné vločky, tvaroh, vodu, med a vytvoříme tuhé těsto. Těsto rozložíme na pečící papír nebo silikonovou podložku , asi 1,5 cm hrubou vrstvu.
Nastrohaná jablka vymačkáme, rozložíme na těsto, posypeme skořící a štrůdl pomocí podložky sbalíme.
Těsto je docela lepkavé, bude se pracovat lépe s namočenými prsty. Pečeme zhruba 40 min na 180 stupňů.
Ingredience:
Náplň:
2 větší avokáda
3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce vody
1 lžíce limetkové šťávy
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce mandlového másla
špetka soli