SWEET POTATO &
BLACK BEAN BURGER
SWEET POTATO & BLACK BEAN BURGER 🌱🌸
Hamburger nemusí být vždy z masa, i když spousta z vás k tomuto určitě tíhne. I já si dám ráda dobrý masový hambáč, ale mám ráda i tuto veggie variantu (respektove jednu z variant). Můj muž byl také nadšený, i když zprvu ohrnoval nos, když slyšel, že burger bude bez masa :)
Ingredience:
1 hrnek cizrny
1 hrnek černých fazolí
1 větší sladká brambora
3 stroužky česneku
1 lžička kurkumy nebo kari
1 lžička sladké papriky
1 špetka chilli
1 hrstka nasekaného koriandru
Sůl, pepř podle chuti
2 nasekané jarní cibulky
1 avokádo na ozdobu
1/2 sladké cibule na ozdobu
Kadeřavá kapusta na ozdobu (případně jiný listový salát, špenát...)
4 multicereální housky
Barbeque omáčku Jack Daniels
Burger dip (recept zde)
Postup:
Sladkou bramboru dáme péct na 220°C a pečeme, dokud není měkká. Mezitím si připravíme fazole a cizrnu (můžete si je uvařit, nebo pro úsporu času použít klasicky Bonduelle Vapour). Tyto dvě suroviny na hrubo rozmixujeme, přidáme nasekané bylinky, česnek a koření, dochutíme solí a pepřem.
Sladkou bramboru vytáhneme z trouby a vidličkou rozmačkáme. Přidáme ke směsi z fazolí a cizrny a pořádně promícháme.
Na plech položíme pečící papír, uděláme ze směsi placičky a dáme zpět do trouby, kde při 220°C pečeme asi 15 min, až placičky trochu ztuhnou a zezlátnou.
Housky rozkrojíme na půl a dáme zapéct do toustovače, aby byly křupavé. Já jsem sehnala pouze bagely z Dunkin´s Donut, které jsou přece jen tužší, ale i tak byly Burgery výborné.
Bagely jsem pomazala barbeque omáčkou a Burger dipem (recept zde), ozdobila kadeřavou kapustou, avokádem, sladkou cibulkou, určitě by se hodilo i rajče, aby byl burger více barevný a pak už se čekalo jen jen veggie burger placky. Ty jsem vytáhla z trouby po 15 min (opatrně podeberte, protože placky nebudou jako kámen, ale jsou křehoučké) a bylo hotovo.
Suroviny vyjdou na 4 Burgery.